FV logotyp ny grön2

Robin Bryntessons Blogg

 • Det där med att ”komma igång”.

  8 februari 2021 14:17 – frida

  Hur ofta tänker du att du ska komma igång?   Är man som jag en sedvanlig motionär tror jag att det är en vanlig önskan till sig själv. 
  Även om jag har varit aktiv och tränat i stort sett hela mitt liv så har jag liksom de flesta andra haft svackor. I veckor, månader och efter mina graviditeter, till och med år. 

  När jag väl är igång förstår jag inte hur jag kunnat vara utan alla må bra känslor jag får av att röra på mig. Men så kommer en svacka och det är så lätt att följa med ner i den.   Med sköna soffkvällar, snacks. Och bilen som tas överallt. Lägg där till en pandemi där många får erfara hemmakontor. Isolering från fysiska träffar och vissa dagar helt utan att ens ta en nypa luft.   Den onda cirkeln är därmed ett faktum.   Trötthet, viktuppgång, ont i kroppen. Dåligt tålamod, humörsvängningar etc. Allt bara fortsätter i en enda röra, och den enda behållning vi söker är snabba belöningar i form av sociala medier, snacks eller så är vi så trötta att vi bara måste få sova lite till. 
  Någon som känner igen sig?  Efter mitt första barn var jag efter en jobbig graviditet, förlossning och sedan mycket tid hemma själv, helt slut i både kropp och själ. Jag försökte, men det blev mer kravfyllt och jobbigare än det gav mig lycka. Det tog mig ända fram till 1,5 år efter min andra graviditet innan jag hade kraft att ta tag i det. Efter en enorm trötthet, redan långt innan pandemin, isolering utan att orka träffa varken nya eller gamla vänner tänkte jag att det inte kändes rimligt att det var såhär livet skulle vara.   Jag var redo att göra en förändring.   Men att göra en förändring är lättare sagt än gjort.   Så hur gör man egentligen, för att klara av att kliva över den höga tröskeln utan att sugas tillbaka till soffan?   För de flesta som själv försöker göra en förändring är det lätt, att när man väl bestämt sig, göra allt samtidigt, lite för snabbt.    Jag har träffat på så många genom åren, liksom mig själv som gått den vägen.   Vad min erfarenhet gett mig och som alltid varit återkommande är kontinuitet och balans. Skaffar vi oss vanor som inte är för kravfyllda kommer vi ha lättare att nå målet. Det är bättre att springa 2 gånger i veckan året om, än att springa 4 gånger i veckan halva året för att sedan tappa sugen och inte göra nånting andra halvan. 
  Aktivitet och rörelse måste vara lustfyllda (och ibland disciplinerade) för att hålla i långa loppet. För när vi väl hittat rutinen, skaffat oss vanan att röra på oss kommer vi inte vilja sluta. Det gäller bara att du hittar det som du finner lustfyllt oavsett om det är promenader, yoga, längdskidor, hiit-pass osv. 
  Kanske har du ett långsiktigt mål med att må bättre, gå ner i vikt eller springa ett maraton. Oavsett vilket ditt långsiktiga mål är, är det viktigt att hitta ditt varför. Varför behöver du komma igång? Varför vill du komma igång? 
  Alla har vi ett varför inom oss och genom att hitta vårt egna varför kan vi under vägens gång gå tillbaka och motivera oss med varför vi ens började. Men det långsiktiga målet är ofta lååångt där framme. Ett tips kan därför vara att sätta upp veckomål.   Men det är viktigt att inte sätta för höga mål. Det kommer ge dig mycket mer positiv känsla att klara av det lägre målet, än att känna dig misslyckad varje vecka du inte klarar av det högt uppsatta målet.
  Vid ett misslyckande tror jag att alla förstår hur lätt det är, att ta den enkla ”soffvägen” igen. Och när du frågar dig själv varför du ska sitta i soffan, tror jag inte svaret kommer att vara; för att må bättre, gå ner i vikt eller springa ett maraton. 
  Alla gör vi våra val om hur vi ska leva våra liv, det bästa med det är att man alltid kan ändra sig. Du kan påbörja din väg mot ett hälsosamt liv redan idag. Det är bara dina tankar som kan sätta käppar i hjulen. Och vet du, en klok person har en gång sagt: ”En tanke är bara en tanke och du ska inte tro på allt du tänker”.    Frida

 • Året med förväntningar!

  2 februari 2021 15:06 – frida

  Hej!
  Välkomna till den här sidan som i mångt och mycket handlar om kost, träning, livsstil och diabetes. Men även om vårt liv, som familj.
  Här får det bli som allt annat vi gör, hög och lågt i både innehåll, blodsocker och humor.   Att efter många år skriva ett första blogginlägg igen känns lite nervöst. För vad ska folk runt om oss tycka och tänka? 
  Tänk om jag skriver något fel, eller om jag efter vägens gång ändrar mig i min åsikt! 
  Men något som jag lärt mig genom åren är att ingenting är statiskt. Så länge man är öppen för att lära sig mer och utvecklas som människa, kommer det att vara enklare när livet rör sig upp, ner och framåt.   Tänk bara vilken anpassning vi varit tvungna att göra i och med pandemin. Och vad mycket vi lärt oss!
  Det har hänt mycket hemskt under året och många har fått slita som djur på sina jobb. Ovisshet om huruvida man får behålla sitt jobb eller inte. Oron att bli sjuk. Funderingar på när vi ska kunna träffa våra föräldrar och mor-och farföräldrar. En undran på om vi verkligen behöver bunkra toapapper. Oron för att psykisk ohälsa ska drabba allt fler.
  Så mycket känslor under året, ett år där det ibland känts som att pausknappen varit intryckt.  Nu när vi snart (förhoppningsvis) kan trycka på play igen så kan det vara med helt nya förutsättningar. Kanske utan jobb, kanske med några extra ”hemmakontorskilon”, post Corona, eller med den mest vältrimmade kroppen någonsin. Vi går alla igenom förändring på olika sätt. Men att ovissheten varit stor under det senaste året kan nog de flesta skriva under på.     Nu har äntligen det nya året startat, med klyschan att nya möjligheter finns till oändlighet.   Så vi håller tummarna hårt och hoppas att 2021 lever upp till våra förväntningar.  Frida
 • ÄNTLIGEN LANSERAS BRYNTES.SE!

  2 september 2020 09:52 – frida

  Vi har väntat, längtat och planerat inför lanseringen av vår nya hemsida. Den kommer ändra utseende lite framöver, men grunden är redo för att ta emot kunder som just dig.

  Vilka är vi då?
  Robin Bryntesson är ett välkänt ansikte inom både skid- och diabetesvärlden med en elitkarriär inom längdskidor i bagaget. Robin har jobbat klienter i både lägerverksamhet och privata skidlektioner.

  Frida är personlig tränare och kostrådgivare, som sedan många år instruerat gruppträning. Frida tar emot klienter inom kost och personlig träning. Både fysiska träffar och online.

  ”Hinder är sånt man ser när man tagit ögonen från målet” är ett mantra för både Frida och Robin.

  Bryntes.se är stationerad i Östersund, men med möjlighet att ta emot klienter i och från hela Sverige.

  Vår expertis ligger främst mot er kunder som har drabbats av diabetes eller metabola syndromet.

  Vi ser fram emot att höra från dig!
Robin Bryntesson är en mycket duktig skidåkare som har samlat på sig ett gäng medaljer under åren. Just nu så pågår satsningen för fullt inför den kommande säsongen.

När Robin laddar upp utanför spåret så tillbringar han nästan all sin tid till sina stora intressen som jakt, fiske och att vara ute i skog och mark. Han är väldigt stolt över sitt personbästa gällande hjortronplockning där han har 35 kg på en dag som rekord.

Allt detta fixar han samtidigt som han lever med sin Diabetes och han brinner för att föreläsa om Diabetes och visa ungdomar att man kan göra allt man vill även om man lever med Diabetes. Sen några år tillbaka så arrangerar Robin varje år ett läger "Sockertoppen" för barn och ungdomar med Diabetes, där de deltagarna får prova på en mångsidig bredd av idrottens fantastiska värld. Robin är den självklara ambassadören för Fritidsvagnen som står för samma värden som Robin och båda älskar en aktiv fritid!

Fritidsvagnen stöttar Robin och Sockertoppen!

Med över 30 års erfarenhet från byggnation av specialvagnar, campers och påbyggnader på lätta lastbilar så vet vi att det är kvalitet som räknas.Hos oss är det du som sätter gränserna!